pysia - komentarze |
Czy kiedyś dasz mi zasnąć, odpocząć smutnym oczom? Zapomnieć, choć na chwilę, nie tęsknić dzień i nocą. Czy kiedyś mi pozwolisz, rozpocząć nowe życie, bym rankiem przebudzona cieszyła się w zachwycie? *** wItAm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Zabrakło Ciebie, płoną wszystkie mosty. Odszedłeś, tak łatwo, tak szybko z jednym słowem prostym. odszedłeś spojrzeniem, obojętną miną. Z ukrytym cierpieniem, moją, naszą winą! *** Wróć do mnie, nie zapomniałam jeszcze. Mam wszystko oprócz Ciebie, a dla mnie wszystkim jesteś! *** Kiedyś Cię odnajdę, znużona czekaniem. Wybiegnę na drogę - wspólnych chwil konanie. Osuszę kałuże - łez wylanych życie. Wyrównam pagórki - cierpienie ukrycie. Zasadzę na łące naszego kochania, kosmyk trawy szczęścia, by zazieleniała. Nawet wstanę rano i wszystko otulę spojrzeniem miłości, gorącym i czułym. A gdy wszystko nareszcie gotowe już będzie. Z całych sił zawołam "Wróć!" Gdziekolwiek będziesz! *** Już nie mogę zamknąć oczu. Myśli płoną w mojej głowie. Serce zamiast bić - łomocze, a łzy płyną, co noc rzewniej. Wyrzeźbiłam Cię w powietrzu, oprawiłam w złotą ramę. Już nie umiem, nawet nie chcę. Żyć bez Ciebie me kochanie! *** Umrzeć... chociaż raz na wiatr rzucić wszystko. Umrzeć i zapomnieć... spalić jak ognisko, długie nędzne chwile złości i grymasy, cierpienia posłodzone kłamstwem wszystkich czasy. Umrzeć i zapomnieć. Zakopać, pogrzebać... przybite wspomnienia, a grzechy wyśpiewać, bez wstydu i strachu z nędzy samej siebie móc wszystko pożegnać na własnym pogrzebie! *** Gdy patrzę na Ciebie, to widzę kogoś, kogoś kim zawsze pragnęłam być. Jesteś dla mnie prawdziwym dowodem na to, że można w miłości żyć! Przy tobie wszystko jest takie proste, a każda chwila uczuciem brzmi. Dajesz mi radość najmniejszym gestem, szczerością uśmiechu, kolorujesz złe dni. W blasku twoich oczu, piękno duszy płonie. Dociera do serca z każdym nowym dniem, to że jesteś dobrem, które Bóg nam daje, gdy w sensie miłości zagubimy się! *** Zanim deszcz zniszczy spokój w nas. Przytul mnie do serca, bez żalu, już ostatni raz, bo nie zdoła nasze szczęście, uciec spod nieba ciemności, które je przygniata ogromem podłości. Już nie spędzimy wspólnie żadnego z dni lata, tylko nasze serca zimny szron oplata - chce wygasić żar uczuć, które nadal płoną, tą samą miłością, którą teraz konam. **** "Przyjaciel" Dwa różne istnienia połączone duszą. Spełnione marzenia, co jednością wzruszą. Spojrzenie głębokie, które spokój wnosi. Mówi mi, o czym myślisz i co w sercu nosisz. Znam Cię już na zawsze, chociaż nasz czas minie. Jesteś w moim sercu, tam nigdy nie zginiesz! *** Odchodzisz, bez słów. W milczeniu głośnym przemyka chłód. Zabierasz wszystko, co twoim było, tylko mą miłość zostawiasz siłą. Na skrawku nędzy, gdzie płoną dusze, których łez nigdy nikt nie osuszył. *** Co zrobić, gdy tęsknię za Tobą całą swą małą osobą. Nie umiem bez Ciebie marzyć, a nawet czasem się zdarzy, że myślę godzinami o tym co będzie z nami i wnioski wyciągam takie, że będziesz moim chłopakiem, z którym rozpocznę nowe, bombowe, odlotowe życie bezproblemowe! |
|
Tak napisali inni: |
15.10.2005 :: 20:57 :: 62.29.157.226 Monika Śliczne te wierszyki :). A co do tego nieprzejmowania się to masz racje- trzeba korzystać z życia póki można ;). Pozdrawiam ;* |
Talk.pl :: Wróć |